Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Θετική ενέργεια στην ζωή σας

Εάν δεν είστε χαρούμενοι, το μόνο που χρειάζεται να βάλετε σε τάξη είναι το μυαλό σας. Βελτιώστε την ποιότητα της ζωής σας και προσθέστε πράγματα που σας κάνουν χαρούμενους. Η ζωή είναι όντως μικρή αλλά ταυτόχρονα είναι και ωραία. Έχετε ως μότο στην καθημερινότητά σας ότι πρέπει να ζείτε το κάθε λεπτό σαν να είναι τελευταίο.
Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να γίνετε χαρούμενοι:

1. Άφησέ πικρία, αφήστε ζήλο και μην έχετε χώρο στην καρδιά σας για αρνητικές ενέργειες. Αφήστε την καρδιά σας να ανοίξει, δεχτείτε ανθρώπους που θέλουν να σας προσφέρουν γέλιο στη ζωή σας και διώξτε μακριά κάθε είδους αρνητικής ενέργειας που υπάρχει γύρω σας.Όλα θα έρθουν στο σωστό timing και σίγουρα όταν δεν τα περιμένετε.
2. Ασκηθείτε ημερησίως γιατί οι ενδορφίνες είναι δωρεάν. Γνωρίζατε ότι η μέτρια, καθημερινή άσκηση θα σας δώσει την ίδια απελευθέρωση ενδορφινών, όπως θα έκανε ένα χάπι της ευτυχίας αν υπήρχε; Η άσκηση είναι ένας τεράστιος ανεμιστήρας των ελεύθερων ενδορφινών, που χαρίζουν ευεξία και ευτυχία στον ανθρώπινο οργανισμό.
3. Οι καλοί φίλοι παντού και πάντα. Πηγαίνετε να παρακολουθήσετε μια αστεία ταινία ή ξεφυλλίστε ένα παλιό album από το κολέγιο ή το γυμνάσιο. Κάνετε πράγματα που σας κάνουν να γελάτε περισσότερο. Οι μελέτες δείχνουν ότι ο κοινωνικός κύκλος των ανθρώπων παίζει σπουδαίο ρόλο στη μακροζωία.
4. Μην ανησυχείτε για το παρελθόν, και μην σκέφτεστε παλιότερα «λάθη» ή «αποτυχίες». Δεν είναι. Είναι απλά δωρεάν μαθήματα ζωής για να πλάσουν την καρδιά σου, την ψυχή και το όμορφο μυαλό σας. Ζήστε τη στιγμή. Απλά σκεφτείτε «Είμαι εντάξει με αυτό που είμαι σήμερα; Είναι γεμάτη η ζωή μου; Τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω τη ζωή μου;
 Άνθη Μακρή,
Υγιεινολόγος (Τ.Ε.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: