Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Δειτε την εντυπωσιακή γέφυρα που «χάνεται» μέσα στη θάλασσα (foto)

Αυτή η εκπληκτική γέφυρα (γέφυρα Όρεσοθντ) η οποία διαθέτη σιδηρόδρομο και αυτοκινητόδρομο διπλής κατεύθυνσης, συνδέει το νοτιότερο τμήμα της Σουηδίας με την Δανία. Έχει μήκος 8 χιλιομέτρων και ενώνει δύο μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές, την Κοπεγχάγη, πρωτεύουσα της Δανίας και την Μάλμε, μία από τις πιο σημαντικές πόλης της Σουηδίας.Στην πράξη όμως, ενώνει το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της Σκανδιναβίας με αυτό της Κεντρικής και της Δυτικής Ευρώπης.
Μέσα στο τούνελ

Ο λόγος για τον οποίο πάρθηκε η απόφαση η μισή γέφυρα να γίνει υπόγεια αντί να υψωθεί στο σύνολό της έχει να κάνει με τις αυξημένες πιθανότητες να συγκρουστεί πάνω της κάποιο αεροπλάνο καθώς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης βρίσκετε πολύ κοντά στο συγκεκριμένο σημείο της κατασκευής, αυξάνοντας κατά πολύ τον προϋπολογισμό και φτάνοντας τα 5,7 δις δολάρια με το κόστος της γέφυρας να αποσβένεται το 2035. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι φορολογούμενοι δεν έχουν επιβαρυνθεί περαιτέρω για την γέφυρα και το τούνελ. Η εταιρεία που ανάλαβε την κατασκευή της γέφυρας, δανείστηκε με την εγγύηση των δύο κυβερνήσεων προκειμένου να προχωρήσει την κατασκευή, και τα μόνα έσοδά της είναι οι εισφορές των χρηστών.

pelladothe.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: