Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Αρωματίστε το σπίτι σας με φυσικό τρόπο

Σπίτι γεμάτο με… ωραίες μυρωδιές! Μάθε πώς να αρωματίσεις με φυσικό και απλό τρόπο το σπίτι σου
Στο σπίτι καθημερινά διαδραματίζονται πολλές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα μερικές φορές να έχει κάποιες ανεπιθύμητες μυρωδιές.   Το καθημερινό μαγείρεμα, η ακαταστασία, που έχει για τα  καλά εγκατασταθεί στο σπίτι σου λόγω των παιδιών, οι πολλές ώρες που λείπεις  δημιουργούν μια βαριά ατμόσφαιρα. Όσο κι αν καθαρίζεις το σπίτι, η δυσοσμία από την κουζίνα ή από κάποια άλλη πηγή μπορεί να είναι ανυπόφορη.


Αν θέλεις να επαναφέρεις τη φρεσκάδα στο σπίτι σου  με φυσικό τρόπο, μπορείς να εφαρμόσεις κάποιες από τις παρακάτω προτάσεις.Σου εγγυόμαστε ότι  θα κάνουν τον χώρο σου να μοσχομυρίζει συνέχεια!

- Πάρε ένα πορτοκάλι και τρύπησέ το με γαρίφαλα
Κρέμασε  το με μια κορδέλα σατέν διπλής όψης στο χώρο που θέλεις να αναδυθεί η μυρωδιά του ή φτιάξε μια ωραία σύνθεση με τρία ή τέσσερα πορτοκάλια σε ένα μπολ και άφησε το  στο τραπέζι της κουζίνας ή  στην τραπεζαρία σου.  Η πρόταση αυτή θα αρωματίσει το χώρο αλλά και θα διακοσμήσει σε τόνους χειμερινούς το σπίτι σου.


- Φταίξε ένα φυσικό σπρέι
Βάλε σε ένα κατσαρολάκι να σιγοβράσουν 1 ποτήρι νερό, 1 ποτήρι χυμό λεμονιού, 1 μπαστούνι φυσική κανέλα και 3 καρφάκια γαρύφαλλο. Γέμισε με το μείγμα αυτό ένα άδειο μπουκάλι με σπρέϊ. Μπορείς επίσης, να προσθέσεις και μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου. Ψέκασε το σπίτι! Η μυρωδιά θα είναι αυτή που θα δώσει φρεσκάδα στην ατμόσφαιρα και θα κάνει όλη την οικογένεια να νιώσει ωραία!
- Κάνε ένα αρωματικό σφουγγάρισμα στα πατώματα.
  Το σφουγγάρισμα του σπιτιού μπορεί να αποτελέσει  κάποιες φορές πηγή δυσοσμίας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις καθαρά πατώματα και θα δώσεις φρεσκάδα στην ατμόσφαιρα. Βάλε μέσα σε έναν κουβά 1/4 του φλιτζανιού άσπρο ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων, λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου και 9 λίτρα ζεστό νερό. Τα υλικά αυτά θα δημιουργήσουν ένα μείγμα που αφενός θα απολυμάνει από μικρόβια και αφετέρου θα κάνει τον χώρο να μοσχομυρίζει!
- Ψήσε μήλα για άρωμα. 
Όταν ψήνεις κέικ τα παιδιά  λένε «Μαμά μυρίζει πολύ όμορφα»  Τώρα σου προτείνουμε να ψήσεις με την πρώτη ευκαιρία και μήλα! Κόψε σε φέτες αρκετά μήλα και τοποθέτησε τα σε ένα πυρέξ με 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια και λίγη κανέλα. Αφού τα βάλεις στο φούρνο για λίγη ώρα, το άρωμά τους θα γεμίσει το σπίτι σου!

- 
Αρωματίστε την ηλεκτρική σκούπα.Την επόμενη φορά που θα αλλάξεις την σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας, κάνε ένα πολύ απλό κόλπο. Βάλε μέσα ένα πουγκάκι ποτισμένο με αιθέρια έλαια της αρεσκείας σου. Όταν θέσεις σε λειτουργία την σκούπα, θα εκπλαγείς από το πόσο όμορφα θα μυρίσει το σπίτι σου!
- Φτιάξε αρωματικά κυπελλάκια. 
Γέμισε μερικά κυπελλάκια με ζεστό νερό, σόδα και κανέλα και άφησε τα στην κουζίνα για να απορροφήσουν τις μυρωδιές. Τα αρωματικά κυπελλάκια είναι ιδανικά για τις ημέρες που  τηγανίζεις καθώς απορροφούν σε μεγάλο ποσοστό τις μυρωδιές από το τηγάνι.  Εναλλακτικά, βάλε ένα μεταλλικό κυπελλάκι πάνω στο καλοριφέρ και γέμισε το με νερό, ένα κλωναράκι κανέλας και ένα γαρύφαλλο.
- Μπάνιο που μοσχομυρίζει.Ρίξε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο στο χαρτόνι από το ρολό τουαλέτας. Εναλλακτικά, "πέρασε" το μπάνιο με ένα πανάκι στο οποίο θα έχεις βάλει καθαριστικό και κάποιο έλαιο για έξτρα μυρωδιά. Αυτά τα μικρά μυστικά θα κάνουν τη διαφορά στον χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: